esmaspäev, 3. september 2018

Üürikorter number neli, blogi sünnipäev ja teisi augusti tegemisi

Just nii, eelmises sissekandes mainitud kinnisvaratehing läks ikkagi töösse, minu pakkumine võeti vastu ja nii olengi tänaseks neljanda korteri omanik. Laekus ka esimene üür, mis lubab üüritootluseks 15% - mida kaugemal Tallinnast, seda suurem tootlus. Üürnike voolavus võib suurem olla, seega oht ka rohkem vaeva näha, aga ikkagi. Rusikareeglina peab paika.
Blogi sai ka aastaseks, ja hea on võrrelda oma portfelli suurust täpselt aastataguse ajaga, mil ma ta siia kirja panin:
September 2017:
Aktsiad: 35 000 EUR
Kaks üürikorterit, aastane renditulu 4000 EUR
Ühisrahastuses ringlemas 13 500 EUR.
Kalendriaasta keskmine kuine passiivne sissetulek: 583 EUR

September 2018:
Aktsiad: 41 000 EUR
Neli üürikorterit, aastane renditulu  6000 EUR
Ühisrahastuses ringlemas 15 500 EUR.
Kalendriaasta keskmine kuine passiivne sissetulek: 833 EUR

Üüritulu kasv siis tingitud mitte ainult kahe uue korteri lisandumisest, vaid ka kahe eelmise korteri üüri tõstmisest ja osalisest laenu tagasimaksest, samuti üürin kortereid välja nüüd ettevõtte alt, seega tulumaksu automaatselt maha ei arvesta ja kogusumma näibki ilusam.
Et korter osta, pidin Mintosest osa raha välja võtma ja müüsin ka Tallinna Sadama aktsiad maha (muidugi on sadama hind nüüd kosuma hakanud). Ühisrahastusest kokku 170 eurot: Crowdestate tegi seni parima kuu: 80 eurot intressi, Mintoses 60 ja Omaraha tegi seni kõige kehvema kuu, kõigest 30 eurot. Palju punaseid laene müüdi maha, hea et üldse plussi jäin. Septembris on oht, et üks suurem laen läheb punasesse, siis saan sealt korraliku miinuse, aga see ei tohiks väärata mu aasta algul seatud eesmärki teenida aastas 2000 eurot ühisrahastusest. Seni veel kenasti kursil, paar tuhat tahaks veel Mintosesse enne aasta lõppu tagasi kanda ka.
Aktsiatest müüsin veel LHV-d natuke, selle asemel ostsin Under Armour’it ja BHF-i. Ma ikka usun UA-sse, näen igal pool nende toodangut üha rohkem, küllap saavad oma halbadest aegadest millalgi lõplikult üle.
Muidu elan vanemapuhkuse rütmis, ehk siis nii palju tööd pole eluilmas tehtud kui praegu. Vaba aega oli augustis umbes poolteist päeva, kui need kolm poolikut päeva kokku liita, mil naine mu üksi toast välja lasi. Raamatuid lugesin ka kokku poolteist tükki. Arno Raagi mälestused olid mu nappi aega igati väärt.


3 kommentaari:

  1. Kus su üürikad asuvad? Kui asukohta ei taha avaldada, siis äkki asula suurusjärgu :) Kas kasutasid laenu või ostsid korteri välja?

    VastaKustuta
  2. 2 Tallinnas, üks Ida-Harjumaal, kõige uuem (ja odavam) Lääne-Virumaal. Ostsin välja, natuke laenasin perekonnalt.

    VastaKustuta