neljapäev, 4. jaanuar 2018

Detsember ja aasta kokkuvõte

Ühisrahastusest 160 eurot intressi, lisaks kahe korteri üürid, kolmandas korteris veel remont käimas, esimene üür peaks laekuma veebruaris. Olin veel ühte korterit noolimas, aga pakuti üle, millest oli omajagu kahju, aga elan üle. Kinnisvara haldamine võib teinekord ikkagi päris tülikas olla, seda eriti päevatöö ja beebi kõrvalt, seni on mul üürnikega vedanud ja suuremat jama pole olnud, aga kunagi ei tea.
2017 aasta kokkuvõte, neto:
Üüritulu: 4400
Ühisrahastus: 1040
Aktsiadividendid: 1600
Kokku: 7040 eurot.

Investeerimisalased eesmärgid 2018. aastaks: jätkata säästmist ja tasapisi investeerimist. Seoses uue korteri lisandumisega ja ühe vana korteri üüri tõusmisega veebruarist peaks üüritulu osakaal päris jõudsalt kasvama, elik portfell on ikka kinnisvara suunas kaldu. Täesti tahtmatult, kaks esimest korterit ostsin ikka endale elamiseks, aga kolisin töö tõttu välismaale ja sealt juba pereinimesena tagasi tulles ei ahvatlenud need mõnusad poissmehekorterid eriti (öösiti lapse nuttes ikka ahvatlevad küll, kui aus olla), pidin adapteeruma (loe: kapituleeruma). Ühisrahastuse tulu kasv peaks tulema lihtsalt pikemast aastast, alustasin alles eelmise aasta märtsis, vahepeal võtsin raha välja ka. Aktsiatega on keerulisem, dividende peaks heade majandustulemuste valguses rohkem laekuma, aga kindel ei saa olla, ettevõtteil omad plaanid. Kavatsen aktsiaportfelli igal juhul suurendada. Tallinna Vee aktsiaid ikkagi ei ostnud, polnud vaba raha (kuigi nii Riigikohus kui ka aktsia käitusid nii nagu ennustasin).
Numbrilised eesmärgid siis 2018:
Üüritulu: 8000
Ühisrahastus: 2000
Aktsiadividendid: 2000
Kokku 12 000 ehk siis "tonn kuus". Palka saan seejuures vaid paarsada eurot enam kätte.
Isiklikus plaanis on selle aasta suurim ettevõtmine suvel isapuhkusele jäämine. Mis on kordades keerulisem ja olulisem kui kogu see rahamaailmas orienteerumine.

1 kommentaar:

  1. Saan ma õigesti aru, et korteritel hüpoteek peal ning üürituluna näitad seda mis laenumaksest üle jääb?

    VastaKustuta