kolmapäev, 28. veebruar 2018

Veebruar, dividendid, Tartu maraton, Yana Toom

Alustaks seekord EV100 teemadel. Kui Yana Toomile ei meeldi presidendi kõne, siis just sellises Eestis ma tahangi elada. Kui Madis Millingule ei meeldi etendus, siis minu jaoks on see kindel kvaliteedimärk. Punkt. Ja muidugi korraldajate ees müts maha, et tõid Tõnis Mägi laulma, vastasel juhul oleks ta ju oma aatekaaslastele pealinnas tõrvikute saatel laulnud ja neid tõrvikuid oleks veel rohkem olnud.
Jätkan vähempatriootlikel teemadel. Silvano aktsiaid sai juurde soetatud nagu lubatud, Harju Elekter, Merko, Kaubamaja ja LHV teatasid rekordilistest dividendimaksetest, seega tuleb seatud eesmärk 2000 EUR dividende aastas kenasti kätte. Üldse on aktsiaportfell aasta kahe esimese kuuga korralikult rallinud, 10%.
Ühisrahastuses oli selline tavaline kuu, 174 eurot intressi nelja portaali peale kokku, ühtegi rekordit ei purustanud. Et aastas planeeritud 2000 eurot intressi teenida, tuleb iga kuu vähemalt 167 eurot koguda, sellest graafikust ka ees.
Igasugu planeeritud graafikutest jäin aga kaugele Tartu maratonil nühkides, olematu trenn, üldine kurnatus unepuuduse tõttu ja eriti kehva libisemisega suusk tähendasid ikka pikka kannatamist. Aga hea, et tehtud sai ja veel parem, et ära ei surnud.
Börsihail tegin ühe hea tehingu, millega kerkisin ka 25 sekka, siis tegin kohe lolli müügiotsuse ja nüüd tiksun seal 70 koha kandis. Aga kinnitust sai ikka see, et tasub panustada valdkonda, mida tunned ja millel oled silma peal hoidnud.
Raamatusoovitus: Enn Soosaar, "Isa ja aeg". Üle kümne aasta tagasi kirjutatud, aga üha aktuaalsem. Muuseas lükati ümber linnalegend, et Stalini surmapäeval, 5. märtsil, palus Lennart Meri oma naise Regina kätt. Uudis Stalini surmast jõudis Eestisse alles päev hiljem, seega said kõik sündmused, mis inimestel seonduvad Stalini surmateatega, toimuda tegelikult päev hiljem. Kui nad muidugi üldse toimusid.
Lutisõltlasest Unetu Lapse uni on hakanud vist veidi paranema, nutisõltlasest Kuri Naine ostis omale uue nutitelefoni ja temagi tuju seetõttu veidi parem.
Märtsi kohta investeerimisplaani hetkel pole, viibin poole sellest tööasjus ühel kaugel kontinendil, mille käigus ligipääs internetile peaks oluliselt vähenema, nii et teen ühe võimalikult passiivse kuu. Võimalikult vähe uudiseid, yanatoome ja muid lolluseid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar