reede, 9. august 2019

Kas surnud investor on parim investor?

Tauri Alas on Investeerimisraadios mitu korda viidanud mingile uuringule, mille kohaselt on edukaimad investorid juba mõnda aega surnud, neile järgnevad kontode salasõnad kaotanud investorid. Seda müüti kultiveeris hiljuti Äripäeva raadios ka Tõnu Pekk, kelle sõnul oli tegemist Fidelity uuringuga. See jutt tundus juba eriti kahtlane: investeeringute haldamisega raha teenivad tegelased (Fidelity Investments) teatavad, et suurima tootluse saab nende teenuseid mitte kasutades.
Kaks minutit guugeldamist hiljem oligi selge, et sellist uuringut pole Fidelity kunagi teinud, tegemist libauudisega, mis muidugi toreda pealkirja tõttu korralikult klikke kogunud ja nüüd juba aastaid oma elu elama hakanud. Kes neid tootluse parandamise nimel tehtud suitsiide jõuab kokku lugeda? Rain Lõhmus läks hõbemedali peale välja ja unustas oma krüptorahakoti koodid. Paraku ei tulnud need talle autasustamise hetkel ikkagi meelde, nii et jäi oma müstilisest tootlusest samamoodi ilma, nagu kõik need surnud investorid, kelle raha praegu nt Baltikas või mõnes juba pankrotti läinud ettevõttes või fondis põleb. Huvitav, mis surnud investorite Olympicu aktsiatest saanud on?
Ise olen surnud investori taktika osaliselt üle võtnud, "ostan ja hoian" taktika puhul on see teine pool jahedama kehatemperatuuriga investoritega sama. Juulis ostsin Harju Elektri aktsiaid, mida detsembris lolli peaga müüsin, kui nende hind eriti madalal oli. Hoian Danske aktsial silma peal, juba pikemat aega seal 100 krooni ringis püsinud, kangesti tahaks osta, aga vaba raha pole.
Juunis tuli passiivset tulu veidi alla tuhande euro, juulis veidi üle kahe tuhande, pikemalt sellest siin. Peamine tänu uue rekordi eest lähab Merkole, kelle dividend moodustas kuu sissetulekust tervelt poole.
Muidu on suvi läinud puhkamise ja mängimise tähe all, septembris lõppeb vanemapuhkus ja taasalgab kontorielu. Tööl käies saab veidi rohkem raha ka kui lapsega kodus olles, saab siis veidi hoogsamalt investeerida. Elame veel, nagu Reet Linna Prillitoosi lõppedes ellujäänuid lohutab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar