teisipäev, 24. detsember 2019

Aasta kokkuvõte: tulu kahekordistub iga kahe aastaga

Üürid ja dividendid selleks aastaks laekunud, see mõnikümmend eurot, mis ühisrahastusest veel aasta viimasel nädalal tiksub, üldpilti ei muuda. Võib aastale joone alla tõmmata ja veidi arvutada.

Tubli aasta kinnisvaras: tõstsin ühe korteri üüri, üks laen sai tasutud ja üks korter portfelli lisatud, kõik need tegurid kokku lubavad järmisel aastal päris korralikku üüritulu osakaalu tõusu kogu sissetulekust. Kolme korteri üüri kavatsen samuti järgmise aasta jooksul tõsta, lepingute tähtajad lõppevad ja turuhinnad vahepeal korralikult tõusnud. Plaanin midagi kindlasti ka juurde osta, võib-olla koguni maja. Üks on hetkel silmapiiril ja kauplemisfaas mõnda aega juba kestnud. Ühte korterit noolin ka, käisin vaatamas ja peale jõule hakkan kauplema.

Aktsiates seadsin omale eesmärgiks 3000 eurot dividende, tegelikkuses laekus neid paarkümmend eurot alla 4 tuhande, seda suuresti tänu Silvano heldele aktsiakapitali vähendamisele. Kui järgmisel aastal sama palju kokku tuleb, olen rahul, aga midagi pole katki ka kui dividendisaak jääb natuke üle kolme tuhande.

Ühisrahastusest tuli 3500 eurot, aasta tagasi 2300. Kui lähiajal läheb kinnisvara soetamiseks, siis võtan mõnest portaalist raha vähemaks, nagu mul juba kombeks saanud on, Mintos sellise käitumise korduv ohver, kuna sealt väljumine on kõige kiirem ja mugavam. Keda mu ühisrahastuse portfell lähemalt huvitab, siis sellest siin pikemalt.

Idufirmadesse investeerimine seni piirdunud LaMuu ja Ampleriga, mingit tulu pole seni tõusnud. Upsteami märkisin ka, panustan sinna ka mõnisada enne aasta lõppu.
Tegin Tulevas ka kolmanda samba, igakuiselt sinna ei panusta, pigem siis, kui muud mõtted otsas või kui samba tootlus pikemat aega negatiivsel kursil olnud.
Passiivne tulu 2012-2019




Aasta kogutulu graafikut mitme aasta lõikes vaadates on tekkinud ka üks seaduspära: alates 2015. aastast on tulu iga kahe aastaga kahekordistunud. Järgmise aasta tulu annab juba suhteliselt täpselt ennustada ka ning see valem jääb kehtima ka järgmisel aastal, suure tõenäosusega ka ülejärgmisel. Mis on rohkem kui julgustav, sest väga palju kaugemale ei tahaks oma pensionileminekut küll lükata.
Järgmise aasta eesmärk olekski tegutseda selles suunas, et see kahe aastaga tulu kahekordistamise seaduspära kehtiks ka ülejärgmisel aastal.

Sel aastal tuli keskmiseks kuiseks passiivseks sissetulekuks 1240 eurot, mis jääb keskmisele brutopalgale veel alla, järgmisel aastal saab see viga ka parandatud. Parim kuu oli juuli, mil laekus veidi üle kahe tuhande euro, halvim veebruar 696 euroga.

Blogid teenisid natuke üle tuhande euro tulu ka tänu erinevate ühisrahastusportaalide soovituskoodidele, mis pole paha, arvestades vähest panustamist ja seda, et ma ei tegele nende portaalide mõõdutundetu kiitmisega.

Eelmisel aastal alustasin SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi toetamist, viskasin ka veksli välja, et kui tuleb edukas aasta, siis suurendan makset, kui tuleb vähem edukas, siis suurendan veidi vähem. Tuli edukas aasta ja nüüdsest on see püsimakse ka kaks korda suurem. Sama lubadus siis ka järgmiseks aastaks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar