neljapäev, 1. november 2018

Blogi hakkas tulu teenima, tagasilöögid kinnisvaras ja börsil.



Blogi teenis esimest korda raha: keegi kasutas mu eelmises postituses olnud Grupeeri linki ja alustas seal investeerimist, tänu millele laekus minu kontole 19 eurot. Ise panustasin esialgu 500, 29 senti on juba intressi ka laekunud. Ülejäänud ühisraha tegi taas Harju keskmise tulemuse: Omaraha 90, Mintos 53, Crowdestate 30. Kokku 173 ehk 33 eurot rohkem kui septembris. Aasta algul seatud eesmärk 2000 eurot tulu ühisrahastuses on vaid 46 euro kaugusel, võib rahul olla ja hakata juba vaikselt järgmiseks aastaks kõrgemaid sihte seadma.

Kinnisvara arengud on sellised, et üks laenuandja soovib oma raha tunduvalt kiiremas tempos tagasi saada kui alguses kokku leppisime (see võimalus oli lepingus sees), ning ühe korteri üüri alandasin 10%, kuna seal piirkonnas hakkas äkitselt kortereid soodsama hinnaga saada olema ja üürnik neid mulle ka mainis. Kalle Aron on pidevalt kinnitanud, et pikaajaline, ent odavam üürnik on tunduvalt mõistlikum kui uue üürniku otsimine, passiivse investorina nõustun täielikult. Nüüdsest arvestan nelja korteri pealt kuiseks tuluks kokku 500 eurot. Tagasilöögid, ent loodetavasti ajutised.

Aktsiapositsioonid on muidugi kõik pea iga päev punased, kuuga olen kaotanud 2000 eurot. AliBaba on põhilangeja, see neetud kaubandussõda, varsti oleme tagasi Hansa Liidu eelses ajas kui nii edasi läheb. Silvano ja Merko on ka juba ostuhinnast allapoole kukkunud. Seni olen suutnud veel käte peal istuda.

Hakkasin oktoobris vaikselt ka ingliskeelse blogiga pihta. Seda eestikeelset blogi loetakse keskmiselt vaid 300 midagi korda, ingliskeelne auditoorium saab loodetavasti olema veidi suurem. Algus on olnud suhteliselt mannetu: mul on Twitteris 4 jälgijat, kellest üks ähvardab end regulaarselt ära tappa, nii et pigem arvestan ikka kolmega. Facebooki lehel on ühel teist harukordne võimalus olla esimene laikija, kasutage seda. Ehk mõtlen mingi auhinna ka välja. Igatahes plaan on blogistada esialgu kord nädalas, erinevad mõtted ühisrahastusest, aktsiatest, kinnisvarast, muust elust. Olen finantsblogisid nüüd mõnda aega jälginud ja ühte kavatsen vältida: patroniseerivaid kirjutisi sellest, kuidas "ka sina võid saada finantsiliselt vabaks, kui järgid neid soovitusi...". Või a la "tööta seal kus tahad, millal tahad, kandes vaid aluspesu". Siinses töövihikus jätkan kuuülevaadetega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar