pühapäev, 6. jaanuar 2019

10001 eurot passiivset tulu eelmisel aastal

Esimesel jaanuaril on reeglina tulnud tegeleda sisekaemuse ja erinevate lubaduste andmisega iseendale ja pereliikmetele tulenevalt eelmisel öösel toimunud sündmustest, mille üle endal tavaliselt erilist kontrolli ei ole. Sel aastal pidin end lisaks sellele vaevama ka erinevate liitmis- ja lahutamistehetega, et aastane investeerimistulu kokku lüüa. Eesmärgiks olin aasta tagasi seadnud 12 000, sellest jäi kõvasti puudu, aga 10001 eurot on ikkagi ligi 3000 rohkem kui aasta varem.
Ühisrahastusest tuli kokku 2278 eurot intressi (mullu 1196), üüritulu 4650 (5400), dividende 2750 (1600) ja eraisiku ühisrahastusest tiksus vanadelt kontodelt (Omaraha ja Bondora) 323 eurot.

Sellel aastal ootan suuremat üüritulu seoses laenumaksete vähenemisega, samuti ühisrahastusest saadavate intresside vaikset kasvu (kavatsen sinna 4-5 tuhat juurde investeerida), dividende nii suures koguses ei looda (istun praegu neljandikuga aktsiaportfellist rahas), 13 tuhat tahaks aasta lõpuks kokku saada. Sel aastal peaks üks suurem laen makstud saama, mis peaks järgmise aasta tulu veidi suurema jõnksuga kasvatama, aga ka muidu on liitintressi mõju juba tuntav.
Inglisekeelses blogis kirjutasin oma investeerimisajaloo veidi pikemalt ka lahti, suutsin suure vaevaga mingi uduse ajaloolise kasvutabeli ka genereerida:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar